[drugi] dan hrvatskog performancea - autori i radovi

Alen Zanjko rođen je 1969. u Zagrebu. Apsolvent je na akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U proteklih 7 godina nastupa kao plesač i mimičar. Sudjelovao je u mnogim radionicama plesa i mime u Hrvatskoj i inozemstvu.

naziv rada: "Strange Fruit"


Vlasta Delimar rođena je 1956. u Zagrebu. 1977. diplomira na Školi za primjenjenu umjetnost u Zagrebu. Umjetnica je čiji rad je snažno definiran vlastitim fizičkim iskustvom, kroz multimedijalna djela i performance.

naziv rada: "Tantra"


Vlado Martek rođen je 1951. u Zagrebu. Diplomirao je književnost i filozofiju. 70-tih godina član je Grupe šestorice, a rad mu je multimedijalnog izraza- od akcija, ambijenata, grafita, do poezije, grafike, i slikarstva.

naziv rada: "Putar-Stančić 2002"


Nikolina Ivezić rođena je 1970. u Zagrebu. 1998. diplomira na ALU Zagreb. 20 puta izlagala samostalno, te sudjelovala na 30-tak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

naziv rada: "Poruke"


Zdenko Bužek rođen je 1957. u Helsinkiju. Diplomirao je grafiku na ALU Zagreb 1984. Bužek je prozni pisac-pripada hrvatskoj minimalističkoj prozi osamdesetih, a u to vrijeme član je i multimedijalne grupe Udarna grupa poskok.

naziv rada: "Razgovor s posjetiteljima"


Ivan Mesek rođen je 1971. u Varaždinu. U Zagrebu završava Akademiju likovnih umjetnosti, dok 1998. magistrira na Likovnoj akademiji u Muenchenu. Autor je širokog raspona interesa- od slike i skulpture, videa, instalacije, do performancea, intervencija, akcija.

Alen Novoselec rođen je 1969. u Varaždinu. 1998 diplomira na akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Trenutno završava poslijediplomski studij iz restauracije pri likovnoj akademiji u Ljubljani. Likovni izraz pronalazi većinom u kiparstvu, uz povremeno bavljenje instalacijom, performanceom, akcijom.

naziv rada: "Boks meč ili postpsihoanalitička misao o umjetnosti vs. razmišljanja o umjetnosti Moamera El Gadafija"


Darwin Butković rođen je 1962.godine. 1988. završava akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 1993. završava poslijediplomski studij iz restauraciju pri likovnoj akademiji u Ljubljani. Iako po vokaciji slikar, većina projekata kiparskog su mu karaktera, sa stalnim bavljenjem i performanceom, akcijama, instalacijom.

naziv rada: "Nošenje SA"


Gloria Oreb rođena je 1972. u Dubrovniku. 2002. diplomira slikarstvo na umjetničkoj akademiji u Splitu.Osim u matičnom mediju ,slikarstvu, radi i u grafici, fotografiji,videu, i istražuje kroz performance.

naziv rada: "Hrana (kuhanje)"


Llinkt! je autorski, nezavisni plesni projekt okrenut multimedijalnom istraživanju plesne umjetnosti na netipičnim lokacijama: na aerodromima (Llinkt! Check-In (g) Dance, 2000, Aerodrom Pleso, Zagreb, Airport Sagat, Torino), na gradskim trgovima (Zona plesa, 1999., Trg maršala Tita i plato Gradec, Zagreb), u galerijama (Construzioni nel tempo, 2001, Vila Capriglio, Torino), bivšim tvornicama (Haljine 26, 2002., tvornica Jedinstvo, Zagreb). Linkt! su: Iva Nerina Gattin, Katja Šimunić i Ljiljana Zagorac. www.llinkt.hr

naziv rada: "Haljine 26"

  >Uvod

>Autori i radovi

>Impressum

> Download predgovora Vladimira Rismonda
[8,4 KB]

         
         
   
   
    [home]  [o nama]  [program]  [nekad i danas]  [novosti]  [clanovi]  [kontakt]  [arhiva]